pilotavsnitt

Det blir en oerhört nervös vår i år!

Idag fick jag ett spännande besked. Ordet ”spännande” är inte samma sak som exempelvis ”fantastiskt” eller ”underbart” … Långt, långt därifrån … Spännande anger att man inte vet riktigt hur det ska gå och EXAKT så är det. Jag har skrivit ett pilotavsnitt till Storytel Original och idag fick jag beskedet att det snart kommer att bli inläst. Detta innebär inte att jag har en serie på gång … Det betyder bara att jag har ett förslag till en serie som kommer att vara med och konkurrera med många andra författares förslag till serier. Längre fram i vår kommer beskedet om vilka serier som Storytel Original kommer att satsa på framöver.

Om jag fick den här chansen skulle det förändra mitt författarliv. Så tänker jag och så tänker nog många andra också. Men den dagen beskedet kommer om vilka nya serier som kommer att produceras i vår så ska ni veta att många, många kommer att ha pitchat förslag och skrivit synopsis. En del av dem kommer också att ha skrivit pilotavsnitt. Några av dessa kommer att spelas in och några få, få av alla dessa pilotavsnitt kommer att få bli originalserier för Storytel.

Jag var på ett möte i Stockholm för inte så länge sedan och fick presentera mig och tala om mitt synopsis. Det var underbart och nervöst bara det …  … och ärligt talat lite förskräckligt också. För det verkade så underbart att få arbeta med dem! Förläggarna är engagerade, de går igenom texterna och ger feedback så att avsnitten blir så maximalt bra som de kan bli. Hela processen verkar fantastiskt underbar och man vill verkligen få vara en av dessa författare som går hela vägen. Men det enda man kan göra är att försöka bli bättre och bättre på att skriva spännande förslag. Jag har försökt komma in i processen en gång tidigare och då sållades jag bort redan på pitch-stadiet. Nu är jag så nära att det faktiskt kan hända att en av de lyckliga i vår blir just jag. Men det kan också mycket troligt INTE bli jag … Konkurrensen är knivskarp.

Så ligger saken till. Det blir JAAAAAA!!!! eller Torka tårarna och på´t igen.

Om du vill pitcha ett förslag till serie till Storytel Original så hittar du vad du behöver veta här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s